Prins

Na alle hectiek worden we overplaatst naar de kinderafdeling, dit zal later ons tweede thuis worden. De verpleegkundige zien dat het niet goed gaat en proberen ons te steunen waar het kan. Een van ons mag blijven slapen bij Emma. Ik kan me van deze dagen niks meer herinneren. Gek he? Dat wanneer je in je diepste dal terecht komt, je hersenen op standje BLACK OUT gaan.

We kregen een eigen kamer en Emma kreeg alle slangetjes aangesloten, haar infuus, sondevoeding en natuurlijk alle meters voor de hartslag en het zuurstof. Emma kreeg haar eigen bedje. Een glazen kistje, zoals Sneeuwwitje. Door het glas keek ik dan ook het liefst naar haar, als een sprookje lag mijn kleine prinses te wachten op een kus van haar prins. In de kamer staat een oranje bank die uitgeklapt kan worden tot een bed, twee stoelen en een uitklapbaar tafeltje. Eigenlijk is het allemaal best mooi, als dit een vijf sterren hotel was geweest in een zonnig land aan de kust van Spanje… Dan had ik alleen kunnen klagen over het vre-se-lij-ke uitklapbaar bed. Wat een rotding is dat. Als er een ding erger is dan een natte wcbril met pis van je voorganger dan is dat wel dat rottige uitklapbare bed van het ziekenhuis. Ik zou dan ook niemand aanraden vrijwillig een nacht op zo’n rotding te slapen. Maar goed de fancy feloranje kleur waar je ogen haast pijn van doen, maakt het dan wel weer goed. Dan heb ik het nog niet gehad over de inflatable-hoofdkussens. Zodra je daar je hoofd op rust loopt alle lucht eruit en lig je met je harses op een uitgezakte pannenkoek.

Genoeg over mijn liefdesrelatie met het bed. Ik was gebleven bij het stuk over mijn kleine prinses in haar glazen kistje. Want haar prins was veel dichterbij dan we dachten. Papa, papa Clenn, de knapste prins van heel het land stond uren naast haar bedje, te wachten. Niet wetende op wat we wachtte, wachten we. Zoals elke ouder dat in het ziekenhuis doet. Na een lange moeilijke stilte, geeft hij haar een kus en Emma opent haar ogen, voor het eerst zien we een kleine glimlach verschijnen op dat kleine kwetsbare snuitje. Wauw, wat is ze mooi.

NEXT